Rondreis Iran

Rondreis Iran

rondreis iran E r zijn verschillende Nederlands die al op een rondreis door Iran hebben gehouden en geef ze eens ongelijk. Iran is een prachtig land met veel behouden cultuur en hele gastvrije mensen ondanks alle verhalen in de media en de buurlanden waar het vaak onrustig is, is dat in Iran niet het geval en kun je er mooie rondreizen maken. Ook liggen de kosten niet hoog in Iran.

9 daagse rondreis door Iran

Op de eerste dag kom je aan in Iran na een vlucht van ongeveer van 5,5 uur, op het vliegveld waar je wordt opgehaald door de reisleiding. Het is wel belangrijk dat je als vrouw een hoofddoek draagt en als man geen korte broek draagt.

Dag 2:

Op dag 2 bevind je je in Shiraz waar je veel mooie tuinen en pleinen kunt vinden. Verder gaan we langs vele mooie bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Op deze plaatsen kun je snel en gemakkelijk gesprekjes beginnen met leuke Iraniƫrs. Ook is het mogelijk om langs de vele winkeltjes te gaan en mooie Iraanse souvenirs te kopen.

Dag 3:

Op dag 3 heb je de tijd om zelf rond te kijken in Shiraz en mooie leuke plekjes te bezoeken of gewoon lekker tot rust te komen. Ook is het mogelijk om met een excursie mee te gaan naar een paleisstad wat een leuke interessante excursie is. Verder ga je met deze excursie vier Koningsgraven bezichtigen die hoog in de bergen te vinden zijn.

Dag 4:

De vierde dag is het tijd om Shiraz te verlaten en te reizen naar Yazd en stad die in de woestijn ligt. Het is een mooie stad met vele monumentale gebouwen en oude smalle straatjes. De straatjes hebben wel wat weg van een filmdecor.

Dag 5:

De vijfde dag is wederom een vrije dag waar je iets voor jezelf kan doen maar het is ook mogelijk om mee te gaan op excursie naar Zoorkaneh waar een typisch Iraanse sport wordt beoefend. Wat lijkt op een mooie dans met daarin wat krachttraining op een sierlijke manier.

Dag 6:

Dag 6 is een drukke dag met veel op de planning, we rijden naar Isfahan en onderweg maken we een tussenstop in Nain wat vroeger een belangrijke stop was voor reizigers in de woestijn. In deze plaats zijn veel mooie tapijten te vinden. Vervolgens hervatten we de reis richting Isfahan waar iedereen zich de ogen uit kijkt door de prachtige bouwstijl die daar te vinden is. Dit is de perfecte plaats om lekker ontspannen tussen de mooie cultuur van Iran. De meeste mensen vinden dit de mooiste stop van de rondreis door Iran.

Dag 7:

Op dag 7 heb je een vrije dag in de mooie stad Isfahan waar je prachtige stad verder kunt verkennen en de mooiste plekjes kunt bekijken. Ook is het mogelijk om met een gids een tour te maken door de stad die je de mooiste plaatsen laat zien.

Dag 8:

Dag 8 is wederom een vrije dag. Op deze dag kun je de marktjes en bazaars van Isfahan bezoeken. Het is ook leuk om verschillende theehuizen te bezoeken om te genieten van een lekker kopje thee en een waterpijp.

Dag 9:

Helaas is de reis afgelopen en is het tijd om terug te keren naar Amsterdam dat doen we vanaf het vliegtuig is Isfahan.

Terug naar boven