Teheran

Teheran

teheran T eheran is de hoofdstad van Iran en is de grootste stad van Iran. Teheran ligt aan de voet van het gebergte de Elboers. Teheran heeft ruim 8 miljoen inwoners.

Ligging

Het zuidelijke deel van Teheran ligt op ongeveer 1150 meter en het noordelijke deel van de stad ligt op ongeveer 1800 meter hoogte. Als je de voorsteden meetelt heeft Teheran ongeveer 13 miljoen inwoners.

De geschiedenis van Teheran

Er zijn bewijzen dat Teheran al sinds 3000 voor Christus bestond maar pas vanaf de 17e eeuw groeide Teheran uit tot een stad. In 1788 werd Teheran benoemd tot hoofdstad van Iran. Ook werden er toen vele mooie paleizen in Teheran gebouwd. Veel Iraniƫrs trokken naar de nieuwe hoofdstad Teheran.

Teheran tegenwoordig

Tegenwoordig wonen er in Teheran veel jonge hoogopgeleid mensen maar omdat er in Iran een slechte economie is trekken veel van deze mensen naar andere landen om daar te gaan werken. Ook staat Teheran in de top 5 van meeste vervuilende steden van de wereld, dit heeft onder andere te maken met het slechte wegennetwerk van de stad. Het komt vaak voor dat scholen dicht moeten omdat het zogenaamde smogalarm wordt geluid.

Bezienswaardigheden

In de hoofdstad van Iran zijn verschillende bezienswaardigheden. Hieronder zie je een opsomming van de leukste bezienswaardigheden:

Terug naar boven