Vakantie Iran

Vakantie Iran

vakantie iran D e meeste mensen denken bij een vakantie niet meteen aan Iran als bestemming en geef ze eens ongelijk, Iran stond bekend als een streng islamitisch land waar onder andere vrouwen en homo’s het zwaar hebben. Ook ligt het land tussen landen waar de IS of taliban actief is. Maar Iran zelf wordt steeds veiliger en meer toeristisch. Iran is een land met weinig onrust, lekker weer en de mogelijk om heerlijk tot rust te komen. De mensen uit Iran zijn heel gastvrij en aardig. Tijdens een vakantie naar Iran kun je vele mooie dingen bezoeken zoals verschillende paleizen uit de Perzische tijd maar dan ook aan de grote uitgerekte woestijnen.

Redenen om op vakantie naar Iran te gaan: Gastvrij

De mensen zijn super gastvrij, Iran heeft in de rest van wereld nou niet echt een vriendelijke naam gekregen en daar zijn de inwoners van Iran helemaal klaar mee daarom zal je merken op een vakantie naar Iran dat de Iraniërs heel gastvrij zijn. Als je op straat de weg kwijt bent staan er zo een aantal vriendelijk Iraniërs om je heen om je de weg te wijzen, sommigen bieden je zelfs een maaltijd of overnachtingsplaats aan. Ook brengen taxichauffeurs je precies op de plek waar je wilt zijn en lopen vaak zelfs mee tot aan de deur van bijvoorbeeld het hotel waar je overnacht of een museum dat je wilt bezoeken.

Eerlijkheid en nauwelijks criminaliteit

In Iran zijn 2 soorten geld waarmee betaald kan worden, de rial en de tuman alleen is de rial meer waard dan de tuman waardoor je in sommige winkels te veel kan betalen alleen zijn de Iraniërs zo eerlijk en geven ze het teveel betaalde bedrag gewoon terug. Ook komt er weinig criminaliteit voor in Iran omdat er hoge straffen op staan en de inwoners van Iran niet het risico willen lopen om gepakt te worden. Agressie komt ook niet veel voor in Iran omdat het een islamitisch land waardoor weinig mensen alcohol drinken en daardoor agressief worden.

De mooie, oude Perzische cultuur

Iran heeft een prachtige oude cultuur die je overal kunt vinden. Zo kun je ervoor kiezen om musea te bezoeken maar vind je in steden ook mooie gebouwen, moskeeën en pleinen waar je rond kunt kijken. Ook zijn er nog steeds vele bazaars waar je rond kunt snuffelen en de typisch Perzische tapijten kunt bekijken en kopen. Iraniërs zijn ook meesters in het maken van lekkere zoetigheden zoals snoep, gedroogd fruit en ijsjes. Een lekker kopje thee is ook zeker aan te raden en bij een pot thee hoort natuurlijk de waterpijp waarbij je heerlijk tot rust kan komen. Buiten de centra van steden staan er nog veel ruïnes van vroeger die zeker mooi zijn om te bekijken.

Makkelijk reizen en goedkoop

Bijna elke grote stad in Iran heeft een eigen vliegveld en voor een paar tientje kun je van vliegveld naar vliegveld vliegen in Iran. Ook hebben de grote steden een metronetwerk waarmee je makkelijk van punt A naar B komt. Het is natuurlijk ook leuk (als je er van houdt) om de bus te pakken die helemaal spot goedkoop is om jezelf te verplaatsen tijdens je vakantie naar Iran.

Terug naar boven